Menu

Belediye Başkanı Gürbüz'den Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Yazdır / Tarih: 2018-09-19
Belediye Başkanı Gürbüz'den Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Gurur ve övünç kaynağımız Gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet canlı tutmak amacıyla, TBMM tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül günü, "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde, canları pahasına mücadele verip, o yüce makama ulaşan şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer abideleridir.

Böylesine özverili tutumlarıyla hepimize örnek olan gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yakışır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini, varsa sorunlarının çözülmesini ve her fırsatta minnet duygularıyla takdir edilmelerini sağlamanın toplumsal sorumluluğumuz olduğu bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz.

Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilerek bu günlere kadar ulaşılmıştır. Bundan sonra da, Kahraman Gazilerimizin emanetine asla leke sürdürmeyecek, onların aziz hatırasını ilelebet yaşatacağız. Bize miras bıraktıkları Cumhuriyetimizi birlik ve bütünlük içinde koruyacak, ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz.

Bu duygu düşüncelerle “Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Diğer Haberler