Menu

Engellilere 16 Akülü Araç verildi

Yazdır / Tarih: 2019-12-03
Engellilere 16 Akülü Araç verildi

Engellilere 16 Akülü Araç verildi

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci’nin girişimleri ile yürüme engelli kişiler için Hollanda'daki Türk Federasyonu'na bağlı Soest Ülkü Ocakları tarafından gönderilen 16 akülü engelli aracı, Sorgun Engelliler Umut Derneği ve Spor Kulübü’ne verildi.

Hollanda Türk Federasyonu'nca gönderilen 16 akülü engelli aracı, törenle Sorgun Engelliler Umut Derneği ve Spor Kulübü’ne verildiği törene Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı Soest Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Baki Emektar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yusuf Zafer Kutlusoy, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Yeşil ve Muaz Ağan, ilçe Ülkü Ocakları Başkanı Abdulsamet Açıkgöz, Sorgun Engelliler Umut Derneği ve Spor Kulübü yöneticileri katıldı.

Tören sırasında konuşan Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, engelliler için akülü sandalye gönderen Hollanda Türk Federasyonu'na teşekkür ederek, "Yurt dışına giden ancak vatanını ve vatandaşını unutmayan kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ricamızı kırmayıp ilçemizde ki engelli kardeşlerimiz için 16 adet akülü engelli aracı yolladılar nakliyesini de biz üstlendik çorbada tuzumuz olsun istedik hem aracı olarak hem de ulaşım problemini çözerek engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha kolay hale getirmeyi hedefledik. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur, ortak sorumluluğudur. 3 Aralık Dünya Engelliler farkındalık gününe denk getirerek yüzlerinde bir tebessüm olmak mutluluk verici bu akülü araçlar sayesine kendi ihtiyaçlarını rahatlıkla görebileceklerdir. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm dünyada farkındalık yaratılmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızı bir kez daha sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Diğer Haberler