Menu

Sorgun Belediyesi Dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle olağanüstü toplantı yaptı.

Yazdır / Tarih: 2020-03-16
Sorgun Belediyesi Dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle olağanüstü toplantı yaptı.

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, “Bugün burada meclis üyelerimizle bir araya geldik” dedi. Ana gündem maddelerinin korona virüs olduğunu dile getiren Başkan Ekinci, toplumu bilgilendirmek üzere toplandıklarını ve durumun ciddiyetini vatandaşlarla paylaşmak istediklerini kaydetti. Sağlık bakanlığı nezdinde birçok tedbir alındığını anımsatan Ekinci, “Alınan tedbirlere rağmen bu tedbirlerin vatandaşlar tarafından ciddiyetinin kavranmadığını gözlemliyoruz. Sorgun’da ortamı gözlemledim. Dolayısıyla ilçemizde de alınan tedbirlere riayet edilme konusunda hassas davranılmadığını gördüm” dedi.

TATİL DEĞİL TEDBİR

Ekinci, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime ara verildiğini belirterek, “Okullarımıza ara verildi. Bunu tatil olarak yorumlayan ailelerimiz var. Bu tatil değil. Bu korona virüs nedeniyle alınmış olan bir tedbir. O yüzden çocuklu ailelerimiz çocuklarını dışarı çıkarmasınlar. Kendileri de çıkmasınlar. Mümkün olduğu kadar evlerinde dursunlar. Alışveriş merkezleri, çarşıları, toplu halde insanların bulunabileceği yerleri tercih etmesinler. Biraz daha belli bir müddet toplum olarak bu korona virüs vakasından kurtulmak için tedbir almamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

BİREYSEL TEDBİR ALMALIYIZ

“Toplumu oluşturan bireyler yani her birimiz bu toplumun bir parçasıyız. Toplumun birer parçası olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Öncelikle bireysel tedbirlerimizi almalıyız” diyen Ekinci, vatandaşları devletin aldığı tedbirlere uyulması noktasında uyardı. Ekinci, bireysel tedbirlerin alınması ile virüsün yayılmasının önüne geçilebileceğine dikkat çekti.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPIYORUM

Belediye başkanı olarak kendi üzerine düşeni yaptığını dile getiren ve ailesini bu konuda uyardığını dile getiren Ekinci, “Ailemi dışarı çıkarmıyorum. Mümkün olduğu kadar özellikle çocuklu ailelerin dışarı çıkmaması konusunda bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum” dedi.

TEDBİRLİ OLMALIYIZ

“Öncelikle hepimiz tedbirli olmalıyız” diyen Ekinci, şunları kaydetti; “Virüsten korunmak ve çevremize bulaştırmamak için günlük hayatımızda tedbirleri almalıyız. İnsanların kendilerini bireysel olarak düşünmemesi lazım. Virüs kendine bulaştığı anda tüm toplumu etkiler. Aile bireylerinin herhangi birinde virüs olması halinde özellikle başta kendi ailesi ve toplumun tamamı etkilenir.”

14 GÜN KURALINA UYUN

Umreden gelen vatandaşlara seslenen Ekinci, “14 gün boyunca sokağa çıkmayın. Temasta bulunmayın. Bu durum önemli. Sizleri seviyoruz. Sizlerin de başına bir şey gelmesini istemiyoruz. Umreden veya yurt dışından gelen hemşerilerimiz varsa bir müddet evlerinde zaman geçirsinler” dedi.

EVLERDE ZAMAN GEÇİRİN

Ekinci, en kolay bulaşma ihtimali olan 65 yaş üzerindeki vatandaşlarında tedbirler geçene kadar evlerinde zaman geçirmelerini istedi. Bu uyarıların Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu tedbirler olduğunu dile getiren Ekinci, “Hijyen konusunda çocuklarımızı uyaralım. Onlara bu eğitimleri tekrar verelim” dedi.

Sorgun belediyesi olarak şehrin genelinde dezenfekte çalışmaları yaptıklarına değinen Ekinci, “Resmî kurumlara dezenfektan verdik. Tüm sokaklar, caddeler dezenfekte ediliyor. Ama dezenfekte çalışmalarının da belli bir süresi var. Biz belirli aralıklarla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama tekrar etmek istiyorum bireysel temizlik çok önemli. Herkesin bu noktada hassas davranması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KRİZ MASASI KURULDU

Kriz masası oluşturduklarını anlatan Ekinci, “Dezenfekte ile ilgili belediyemize ulaşabilirsiniz. Bu konu ile ilgili acil durum ve müdahale ekibi oluşturuldu. Fahiş fiyatla ilgili zabıtalarımız denetimde. Sorgun belediyesi yemekhanesi tedbir amacı ile kapatıldı. Kurum içerisinde cam bardakların tamamı kaldırıldı. İnsan kalabalığı olan işletmelerin denetimleri sıklaştırıldı.

Diğer Haberler