Menu

Sorgun Belediyesi 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

Yazdır / Tarih: 2020-07-16
Sorgun Belediyesi 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

Sorgun Belediyesi 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

Sorgun Belediyesi 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' ile ilgi başarılı çalışmaları nedeniyle 'Sıfır Atık Belgesi' aldı.

Atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması adına hizmet binalarında hayata geçirdiği 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' çalışmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğü tarafından Sorgun Belediyesi'ne 'Sıfır Atık Belgesi' verildi.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, en hassasiyetle üzerinde durdukları konuların başında çevrenin korunmasının geldiğini belirterek “Sorgun Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz. İlçe genelinde olduğu gibi belediye binamızda da geri dönüştürülebilir tüm atıkları ayrı toplayarak hem atık oluşumunun önüne geçiyor hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Sıfır Atık Belgesi, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getiren özel ve kamu kurumlarına veriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen titiz çalışmalar ile bu belgeyi almaya hak kazandık. Sıfır atık oluşumu ile ilgili çalışmalarımız sürecek” dedi.

ÇÖPLER YERİNDE AYRIŞTIRILIYOR

Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde; tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının 'Sıfır Atık Belgesi' alma yükümlülüğü bulunuyor. Sorgun Belediyesi de ilk olarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' yönetmeliğini hizmet binasında uygulamaya soktu. Hizmet binasındaki katlara ikili ve dörtlü gruplar halinde Kağıt-Karton, Plastik, Metal, Cam ve evsel atık kumbaraları yerleştirildi. Ayrıca; Atık Pil, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya, Atık Aydınlatma Ekipmanları, Atık Toner ve Kartuş ile yemekhaneden elde edilen Bitkisel Atık Yağlar da kumbaralarda toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Tüm atıklar binaya yerleştirilen toplam 48 kumbarada toplanıyor.

ATIKLAR LİSANSLI FİRMALARA VERİLİYOR

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında personelin masa altlarında bulunan bireysel çöp kovaları da kaldırılarak katlarda yer alan ayrıştırma kumbaralarına atılıyor. 'Geçici Atık Depolama Alanı'nda biriktirilen atıklar ise bertaraf ve geri dönüşüm için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara teslim ediliyor.

Diğer Haberler