Sorgun Belediyesi'nden down sendromlu ve otizmli çocuklara yönelik özel etkinlik

Yazdır / Tarih: 2020-07-27

Sorgun Belediyesi tarafından down sendromlu ve otizmli çocuklar ile ailelerine yönelik özel etkinlik düzenlendi.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, özel çocuklar ve aileleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Ekinci, "Onların zorluklarını kendi ağızlarından duymak istedik. Bu zorlukları kolaylaştırabilmek için bizler neler yapabiliriz, bu sorunları görüşüp, önerileri alacağız. Sonra da sorunların çözümü için çalışma başlatacağız. Belediye olarak bazı konuları gündeme getirmek pozitif ayrımcılık yapmak ve özel durumu olan çocuklarımız ve ailelerinin durumlarına farkındalık yaratmak, anlamak ve anlaşılmalarını sağlamayı görev edindik. Ben belediyeciliği yol, su, kanaldan ibaret görmüyorum. Belediyecilik benim gözümde hemşerilerimle bir olmak, birlik olmak, bir sorun varsa ortak akılla çözmek ve iyiyi de kötüyü de omuz omuza karşılamak demektir. Halk ve Belediyenin birlikte hareket ettiği, belediyenin vatandaşı için çalıştığı, vatandaşında verilen hizmeti korudu bir Sorgun için çalışıyoruz biz. Hizmetlerimiz her kesim için olmalı ki anlamı olsun. Bugün de burada olmamızın amacı bu güzel çocuklarımız için ne yapabiliriz diye sormak ve varsa sorunlarını çözmek beklentilerini öğrenip ona göre bir çalışma başlatmak, ama hepsinden önemlisi yüzlerinde bir tebessüm olmak, biraz olsun eğlenmelerini iyi vakit geçirmelerini ve sosyalleşmelerini sağlamak. Bugün çocuklarımız burada onlar için düzenlediğimiz etkinliğin keyfini çıkaracaklar, palyaço ile eğlenip pamuk prensesler ile dans edip şarkı söyleyecekler, güçlü yönlerini ön plana çıkaracaklar, nasıl takdir gördüklerini hissederek bunun verdiği özgüven ve gururu yaşayacaklar” dedi. İl genelinde down sendromlu ve otizmli çocuklar için bir spor salonu olmadığını vurgulayan Ekinci, "Konuyla ilgili çalışmalarımız var. Onlara özel bir spor salonu yapmayı planlıyoruz. Kısa sürede bu düşüncemizi hayata geçireceğiz. Yapacağımız tüm çalışmalarla toplumda farkındalık oluşmasını ümit ediyoruz." diye konuştu. Başkan Ekinci, konuşmasının ardından çocuklara özel durumlarına uygun akıllı saat hediye etti. Yemek, yaş pasta kesimi, şarkılar, oyunlar ve yarışmalarla devam eden program, fotoğraf çekimi ile sona erdi. Etkinliğe, Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, down sendromlu ve otizmli çocuklar ile aileleri katıldı.