Menu

Sorgun Belediyesinden ‘Özel Çocuklara’ Özel Spor Eğitimi

Yazdır / Tarih: 2020-08-28
Sorgun Belediyesinden ‘Özel Çocuklara’ Özel Spor Eğitimi

Sorgun Belediyesi otizm ve down sendromlu çocukların sporla temel becerilerini geliştirerek sosyal hayata kolay adapte olmalarını sağlıyor.

Sorgun Belediyesi İlyas Arslan Kültür Merkezi içerisinde yer alan spor salonunda, jimnastik ve eğitsel oyun faaliyetlerinin yanında ince ve kaba motor gelişimleri, bilişsel gelişim, dil gelişimi, sosyal – duygusal gelişimleri, öz bakım becerilerine katkıda bulunmak amacıyla otizm, down sendromlu 20 çocuğa spor eğitmenleri eşliğinde bireysel spor eğitimi veriliyor.

Otizm ve down sendromlu çocukların özel eğitmen ve birebir derslerle sosyalleşmelerinin hedeflendiğini belirten Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci.” İlçemizde iletişimde olduğumuz otizm ve down sendromlu 20 çocuğumuz bulunuyor. Daha önce çocuklarımız ve aileleri ile bir araya gelerek bir farkındalık günü düzenlemiştik, simdi de bu çocuklarımıza belediyemiz bünyesinde bulunan spor salonumuzu tahsis ederek iki spor eğitmeni ile birebir spor eğitimi almalarını sağlıyoruz. Çocuklarımız beden becerilerini artırıyorlar, kendi sınırlarını zorlayıp neler yapabileceklerini görüyorlar. Hareket kabiliyetleri, sosyal becerileri, dil gelişimleri artıyor. Sporun yanı sıra oyun oynuyorlar eğitmenleri ile birlikte el baskısı, boyama yapıyorlar öz güvenleri yükseliyor. Eğitmenlerimiz çocuklarımızın aileleri ile sürekli iletişim halindeler. Ailelerinden alınan bilgiler ve spor eğitmenlerimizin gözlemleri ile çocuklarımızın az gelişen yönlerine ağırlık vererek el ele bu çocuklarımızın neler yapabildiklerini görmek, hayata hazırlıklı olmalarını sağlamak istiyoruz. Sosyal Belediyeciliği önemsiyoruz ve Sorgun halkının, belediyenin temel görevleri dışında da çalışmaları olduğunu ve elimizden gelen ne varsa imkanlarımız ölçüsünde yapmaya hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz “ dedi.

Diğer Haberler