Menu

VALİMİZ SAYIN ZİYA POLAT BELEDİYEMİZİ ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2021-05-25
VALİMİZ SAYIN ZİYA POLAT BELEDİYEMİZİ ZİYARET ETTİ

Valimiz Sayın Ziya POLAT, Belediye Başkanımız M. Erkut EKİNCİ'Yİ ve Belediyemizi ziyaret etti. Belediye Başkanımızdan mevcut çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alarak Belediye Şeref Defterini imzaladı.

 

elediye Başkanımız M. Erkut Ekinci ile birlikte İlçemizde jeotermal sıcak su kaynaklarından faydalanılarak organik domates üretimi yapılan seralarda inceleme yapan Valimiz Sayın Ziya Polat, Termal'in başkenti konumunda olması gereken ilçemizde hem termal tesislerin hem de bu tür seraların sayısının artması gerektiğini belirtti.
Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci, ilçemizde turizm ve istihdama yönelik çalışmaları olduğunu ve bu projeleri çok önemsediğini, termal turizmde Sorgun'un adının daha çok duyulması için faaliyetlerinin süreceğini dile getirdi.
 
Valimiz Sayın Ziya Polat ziyareti esnasında İlçemizde önemli bir yere sahip olan Jeotermal Enerji Isı Merkezi ve yeni yapılan Sıcak Su Dağıtım Merkezimizi de ziyaret etti.
Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci eşliğinde yetkililerden bilgi alan Valimiz Polat, "İlimizin jeotermal potansiyeli çok yüksek. Sorgun'un bu alanda sahip olduğu kaynaklar oldukça fazla ve jeotermal kaynaklarımızı turizm, sağlık, tarım ve diğer alanlarda daha fazla kullanmalıyız. Bu alanda yapılacak her türlü yatırımın sonuna kadar arkasında olacağız" dedi.
Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci, "İlçemizde jeotermal ısı merkezimiz ile 1500 eşdeğer konutun ısınması sağlanıyor, otel ve kaplıcalarımızda şifalalı sularımız kullanıyor, termal turizm alanında ise projelerimiz mevcut gerekli desteği sağladığımızda inşallah Sorgun'umuz Türkiye genelinde termal turizm, sağlık ve tarım alalında sayılı yerler arasında olacak"dedi.
 

Diğer Haberler