Sorgun Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Yazdır / Tarih: 2023-08-09
Sorgun Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Sorgun Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci'nin at üzerinde katıldığı yürüyüş, hükümet konağı önünde sona erdi. Festival kapsamında bugün yağlı güreşler düzenlenecek ve festival 13 Ağustos Pazar akşamı konserle sona erecek.Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sorgun Festivali (SORFEST), kortej yürüyüşü ile başladı.Atatürk Bulvarı girişinden başlayan ve hükümet konağı önünde sona eren kortej yürüyüşüne, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, at üzerinde katıldı.Ekinci, gazetecilere, festival kapsamında bugün yağlı güreşlerin yapılacağını söyledi.

Festival kapsamına yağlı güreşlerin bu yıl 13'üncüsünün yapıldığını aktaran Ekinci, "Kaplıcalar mevkisinde bulunan tabiat parkında düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine Kırkpınar'da er meydanına çıkan Cengizhan Şimşek, Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Orhan Okulu, Enes DoğanÜnal KaramanMustafa Doğan Özkaya, Durmuş Altun gibi başpehlivanların yanı sıra, çok sayıda pehlivan katılacak. Vatandaşlarımızın güreş alanına rahatça gidebilmeleri için her saat başı Ahmet Efendi Şehir Meydanı'nda servis kalkacaktır. Tüm hemşehrilerimizi güreşlerimize davet ediyorum." dedi.

Ekinci, festivalin 13 Ağustos Pazar akşamı yapılacak konserle sona ereceğini belirtti.